Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

De la Big Bang la Dumnezeu, mintea care te minte

După război muuuulți viteji se arată!

Babuinii, după ce au văzut că în mai toate țările europene tendința este de renaștere a spiritului identității naționale și culturale, fac acum dintr-odată pe naționaliștii, luându-se, ca de obicei, după majoritate, după curentul momentului. I-auzi, dom’le, „Brâncuși este al meu!”… Ce drăguț! Te învăț eu cum ar trebui să zici ca să câștigi mai multe puncte în fața naivilor care încă te cred: „Petrom e al meu! BCR e al meu! Sidex Galați e al meu! Toate pământuri agricole sunt ale mele! Toată țara asta furată și vândută pe nimic șacalilor vestului de către trădatorii care ne-au tot condus de 27 de ani e a mea! Mândria și șira spinării de român sunt ale mele!” Așa trebuie pusă problema! Eu când scriam foarte clar și răspicat despre toate aceste lucruri de peste 18-19 ani, chipurile, naționaliștii de astăzi dădeau limbi umile stăpânilor democraței și erau muți de admirație în fața marketingului occidental… și mă refer la toți, nu numai la politicieni.

Și la fel se întâmplă și în domeniul artistic sau al spiritualității. După ce lumina a fost adusă de un erou cu multă luptă, mulți vor vorbi sau scrie despre aceasta, ca și cum ar fi propria lor revelație… Oricum, în planul divin totul se contabilizează la milimetru.

Activitatea asta de scriitor nu este pentru oricine, este numai pentru cei aleși, care pun tot sufletul în fiecare rând așternut pe hârtie, și o fac pentru o viață, pentru eternitate, nu pentru un sejur sau două… pentru că, repet, asta este viața lor, menirea lor, drumul sufletului lor. Lumea nu înțelege deloc procesul creației, focurile prin care ești trecut până să ajungi la lumină… pentru că nu s-au pus niciodată în postura Creatorului, să încerce, efectiv, să facă ei lucrurile și, astfel, să vadă care sunt mecanismele conștiinței. Se gândesc că a scrie o carte e ca și cum bagi ștampila pe încă un proiect de la job făcut la repezeală, și ai pus-o apoi la cv. Next project please! “Carte, carte, dar cu femeile cum stai?” “Domnule… foarte bine, am o relație perfectă cu mama copilului care se va naște la Bookfest 2017. Ne mai și certăm, dar per total e ok. Nu m-aș despărți de ea nici pentru o 100 de Julieta_Romeo_200 din vremurile ăstea…”

Hoții de idei, traficanții de informații neînțelese ce poluează internetul și mințile oamenilor, corbii „spirituali” specifici sfârșitului de ciclu (de an, de eră, de dimensiune etc.), stând la pândă, cum au depistat o bucată de informație ce părea că sclipește, o înșfacă repede în cioc și, apoi, fac pe intelectualii fini în fața celor ce n-au trecut încă vama respectivă, împachetând în cuvinte un pic diferite nestemata, ca să pară că a fost ideea lor.  Eu nu-ți dau informații, eu îți arăt doar cum să gândești curat, cum să ajungi singur la lumină, și odată ce ai adus-o în lumea ta, dar și a celorlalți, vei afla o grămadă de informații vii pentru tine – deci nu de tip umbră.”

Cristian Răduță
Doctor în fizică, MBA

„DE LA BIG BANG LA DUMNEZEU, mintea care te minte” cumpără