Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Vin maimutele, low cost & high margin

Descriere

Eseul politic, puternic contestatar al viciilor democrației americane, izvorat din experiența unui om care a cunoscut, în profunzimea sa, viața academică dintr-un campus universitar american, pe parcursul anilor cât au durat studiile sale. O analiză acidă a tarelor unei societăți uluitoare, viciată de oglinda deformată în care își reflectă chipul, și prin care privește spre lumea de dincolo de oceane.

„În Statele Unite și în alte țări cu economie puternică s-a făcut re-inginerie (optimizare a proceselor care au loc în companii) la nivel de business, dar și la nivel uman! Cu ajutorul a mii de tehnici cu efecte infinitezimale, greu de perceput pe termen scurt, dar cu efecte grotești evidente pe termen lung, s-au restructurat și simplificat gândurile oamenilor în concordanță cu realitățile economice exterioare care devin pe zi ce trece din ce în ce mai inumane. Se tinde spre „omul nou”, simplificat, puternic, eficient în structurile Economiei, care nu pune prea multe întrebări.

Acesta este un odios proces de holocaust al speciei umane, de transformare a acesteia într-o nouă specie care, împreună cu procesul globalizării, începe să cuprindă încetul cu încetul, precum râia, întreaga lume, dacă nu vom face nimic să-l stopăm.

În România, asistăm la o situație cel puțin bizară. Deși din punct de vedere genetic, spiritual, al bogățiilor naturale, al armoniei climaterice și chiar material, românii stau poate cel mai bine din lume, foarte mulți dintre ei sunt nemulțumiți de viața din România, crezând că în vest, lucrurile merg mult mai bine. Această stare de negativism la adresa României și de admirație fără rezerve la adresa țărilor vestice a fost alimentată de o lipsă de informație totală: atât dinspre România spre vest, cât și în sens invers.

Astfel, după ’90, foarte mulți români au emigrat în alte țări. Mulți studenți români, bine pregătiți, odată plecați la burse în Statele Unite sau în țări vest-europene, au uitat să se mai întoarcă. Pe de altă parte, există mulți străini care s-au stabilit în România și sunt foarte încântați de viața de aici, ceea ce dovedește, o dată în plus, veridicitatea afirmațiilor făcute în această carte.

Este uimitor cum de s-au putut forma niște păreri atât de puternice și de greu de clintit despre un vest „imaginat”, văzut mai mult prin intermediul reclamelor și al povestirilor altora, decât printr-un contact nemijlocit.

Această carte s-a născut și ca o replică la zecile de articole denigratoare la adresa României, apărute prin tot felul de publicații străine, și la filmele documentare răuvoitoare despre „copiii străzii din Romania”.

Mesajul meu este foarte clar: Fii mândru că ești român! Ai toate motivele să fii! România nu este o țară oarecare, fără istorie, ca zeci de alte țări de pe acest Pământ. Ea este o țară unică în lume, cu o istorie bogată în evenimente cu care ne mândrim și cu un destin luminos ce va fi mereu ocrotit de Dumnezeu.”

Cristian Răduță (2007)

 

În curând va apărea ediția a 2-a la editura The New Earth. Deocamdată o puteți achiziționa din alte librării.

”Vin maimuțele, low cost & high margin”  cumpără