Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

2 ani in America… dupa 15 ani

CUVÂNT ÎNAINTE

Prin această carte eu nu mă adresez minților voastre, multe dintre ele prea virusate pentru a înțelege plenar aceste mesaje, ci sufletelor voastre, identităților voastre reale care, cu siguranță, se vor bucura dacă veți alege să o citiți și vor vibra de nenumărate ori de-a lungul lecturării ei.

În viziunea mea, scrisul este cea mai frumoasă ”meserie” existentă, cel puțin la acest nivel de conștiință la care se află omenirea în prezent. De ce? Pentru că folosește ”cuvântul”. Iar cuvintele adevărate vin din suflet. Dacă folosești cuvintele corect, acestea te vor readuce în cele din urmă înapoi la suflet.

Scriitorii veritabili, care transmit cu adevărat simțirile și gândirea lor mai departe, scriu mereu la nivelul de conștiință din momentul creării operei. Nu o să scrie nimeni din suflet lucruri mult sub nivelul de înțelegere la care a ajuns. Nu poți vorbi de strungărie, contabilitate, minciuna comunismului și a ”democrației” sau idioțenia doctrinelor partidelor, când tu deja îți pui marile întrebări ale umanității, te uiți la stele…, numai dacă o faci intenționat, fiind un lucrător al întunericului, pentru a-i virusa pe oameni.

Dacă nivelul conștiinței artistului/creatorului a tot crescut în timp, atunci ultima sa creație va fi cea mai interesantă. Însă sunt și multe cazuri în care, cum spunea un scriitor, “când am scris paragraful ăsta, numai eu și cu Dumnezeu știam ce-am vrut să zic. Acum numai Dumnezeu știe…”

Vă urez o călătorie plăcută cu inima deschisă!

Cristian Răduță   (noiembrie, 2014)

Doctor în fizică, MBA

 

Atenție!!! Conținut foarte explicit pe care să-l înțeleagă și bunica! Probabil că minții tale îi este frică că tu vei citi această carte. De ce? Pentru că riscă să se dezintegreze o mare parte din ea.

vezi prezentările youtube

„Doi ani în America… după 15 ani” cumpără


Cuvânt înainte (1999)

“2 ani în America” este o carte despre o altfel de “Americă” decât cea cu care am fost obișnuiți de la televizoare sau din povestirile altora. America pe care o știam cu toții era o super-reclamă, o imagine idealistă creată artificial de mânuitorii sforilor mass-mediei și ai puterii. Deși nu mă gândisem niciodată să devin scriitor, realitățile americane m-au îndrumat în acest sens și au favorizat descoperirea plăcerii deosebite pe care o am de a scrie, de a transmite ceva oamenilor, de a mă regăsi prin scris.

Meseria de scriitor nu se învață prin fraze sofisticate și goale, prin studii universitare sau prin scrierile altora. Ea este a oricărui om care simte că are ceva de spus, ceva de transmis altora. Fie ca “2 ani în America” să fie cartea mea de debut. Deci fiți pe fază, că vor mai urma și alte cărți, poate mult mai interesante.

Este posibil ca, în unele pasaje, limbajul mai “poetic” să fie interpretat greșit. Dar vă asigur că acesta a fost folosit tocmai pentru a da cât mai multă culoare și sugestie aspectelor comentate, pentru a vă introduce cât mai bine în atmosfera locurilor respective. Multă lume ar putea spune că ce-am scris este doar impresia mea, doar percepția mea, doar interpretarea mea. Însă, pe lângă niște analize la nivel uman mai fine care, după părerea mea, sunt destul de ușor de înțeles/observat, restul detaliilor din carte nu sunt decât realități evidente, incontestabile, ce nu pot fi interpretate în mai multe feluri: case arse, cartiere murdare, străzi pustii, cerșetori, handicapați, drogați și câte și mai câte. Dacă, din rea voință, ori anumite interese, sau poate chiar din lipsă de percepții mai înalte, te poți face că nu vezi unele realități oarecum mai subtile, analizate în carte, n-ai cum să te faci că nu observi aspecte ca cele enumerate mai sus, ele apărând la tot pasul, călăuzindu-ți viața zi de zi.

Pe de altă parte, n-am insistat prea mult pe aspectele pozitive ale Americii, destul de cunoscute, de fapt, de toată lumea. Deci nu vreau ca americanii să se simtă jigniți sau ofensați de cartea mea în vreun fel sau altul. Ea a apărut ca o reacție destul de normală a unui european venit dintr-un spațiu de cultură și viață, într-altul cu totul diferit. Este ceea ce se mai numește și “șocul cultural”.

Cristian Răduță (1999)